Goblen, yarım çarpı olarak,sağ tarafa yatık olacak şekilde, sağdan sola-dönüşlerde soldan sağa doğru yatay olarak işlenen nakıştır.
Goblen işlemede en uygun iplik muline ipliğidir.Daha kalın iplik olarak özel-goblen yünü ve koton ipliği de kullanılabilir.Bu iplikler özel dokuma olup böceklenme ve talazlanma olmaz.
Goblen kumaşı olan canvas kumaş,sert apreli olduğu için kasnağa gerek olmadanda işlenebilir.
İşlemeye başlarken veya bitişlerde düğüm atılmaz.Başlarken bir parça iplik işlemenin altında kalacak şekilde işleyerek tutturulur.Bitişlerde ilmeklerin arasından geçirilerek-düğüm atılmadan yapılır.
İşleme yapılırken,ipliğin uzunluğu parmak ucundan-kol dirseğine kadar olacak şekilde tutulmalıdır.İplik çok uzun olursa büküm bozulur.Bozulan büküm iğneyi sık-sık serbest bırakarak düzeltilir.
Tablo olarak işlenen goblenler,batma-çıkma yani her delik -sağ üst delikten çıkıp-sol alt deliğe batarak ve bu işleme tekniğini tkr ederek işlenir.Daha az iplik kullanılır.
Döşemelik olarak işlenecek goblen nakışı-dolama tekniği ile işlenmelidir.Yani-sol alt delikten çıktığınız iğnenizi-sağ üst delikten batırıp-çıkışını -ilk çıkış yaptığınızsol deliğin yanındaki sol delikten çıkarmanızdır.Üst sağ tarafa yatık olduğu gibi goblenin arkası da üstü gibi yatık işleme durumunda olmalıdır.